O Vinodolu

Vinodol

Pogled na morje

Vinodol – oaza miru

Zelena dolina miru in sproščenih počitnic med morjem in hribi poraslimi z gostim gozdom.

Bližina morja in gozda naredi Vinodol za idealen kraj za počitnice. Prenočišča v Vinodolu lahko najdete v prijaznih družinskih hišah, avtohtono urejenih podeželskih objektih, v planinskem domu ali udobnem pensionu.

Ob avtohtonih vinodolskih jedeh, lovskih specialitetah in jedeh iz rastlin, ki jih lahko naberete sami, lahko uživate v pravi domači kapljici – vinu pridelanem v vinodolski dolini.

Aktivne počitnice lahko preživite ob uživanju v gorskem kolesarstvu, sprehodih, hoji v hribe, jahanju, letenju z jadralnimi padali in zmaji, športnem ribolovu in lovu.

Oglejte si bogastvo kulturno – zgodovinskih znamenitosti Vinodola in si privoščite uživanje ne koncertu vinodolskih poletnih večerov, udeležite se prireditve Ružica Vinodola ali zabave v maskah v zimskem času.

Vinodol – gorski mir

V gorskih predelih Vinodola vlada svežina in nižje temperature, kot na vroči obali.

Okrepčate se lahko v slikovitih gostilnicah. Poleg domačih specialitet tudi vegetarijanske specialitete niso redkost.

Prenočišča lahko najdete v večih počitniških hišah in v planinskem domu.

V zimskem času vse več obiskovalcev uživa v sankanju in sprehodih po snegu.

Vedno več obiskovalcev Vinodola in prelepih gozdnih predelov privablja doživetje ekološko ohranjene in neokrnjene narave.

Vinodol – klima

Vinodolu vladajo značilna, jasna, suha in vroča poletja in oblačne, deževne in razmeroma mile zime z značilnimi vetrovi. Povprečna letna temperatura je 14° Celzija.

Čeprav ne daleč od obale, gozdnemu področju vlada prava gorska klima Gorskega kotarja. Za Gorski kotar so značilna topla poletja s hladnejšimi nočmi in dolge, hladne zime z obilico snega.